sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Presidential elections 2012 Finland

Its the 1st round of presidential elections in Finland. All i was really hoping for was, that the "true Finns" party would not get alot of votes. Because to me, that would mean, that I am from a country, that is not open to new things, not cultural, not excepting but instead scared of anything new and different, racist and sad country. Luckily, true Finns ended up not getting nearly as much votes as they thought they would, and they didnt make it to the second round!! Good job Finnish voters!

// Tosiaan näin vaalipäivänä, vaikka en todellakaan ole politiikasta kiinnostunut, katsoin tulosiltaa innoissani. Muistan kun edellisissä eduskuntavaaleissa perussuomalaiset saivat suuren määrän ääniä, silloin tunsin, ehkä ensimmäistä kertaa, häpeää omasta kansastani. Maastani, joka on minulle kuitenkin koti ja yksi rakkaimmista paikoista. En pystynyt ymmärtämään miten ihmiset voivat äänestää eduskuntaan sellaisia ihmisiä, jotka käyttävät sanaa n**keri 2000-luvulla ja näin pitävät joitain ihmisiä eriarvoisina kuin toisia, ainoastaan ihon värinsä tai kotimaansa perusteella. Mieheni Äiti jopa soitti Yhdysvalloista, sillä siellä oli ollut uutisissa, miten Suomessa eduskuntaan valittiin enemmistö "rasisti puolueesta". Äiti oli huolissaan pojastaan, joka "joutuu" asumaan Suomessa. Ei tietenkään voi sanoa, ettäkö kaikki perussuomalaiset olisivat rasisteja, eivät varmasti ole. Mutta näin se maailmalla nähtiin ja uutisoitiin, ja minua hävetti. Hävetti se alkeellisuus ja se, että meitä pidettiin juntteina, jotka eivät uskalla tai osaa muuttua ajan mukana eivätkä hyväksy mitään erilaista.
Onneksi nyt, presidentin vaaleissa, perussuomalaiset jäivät alle 10 prosenttiin. Ja mikä vielä parempaa, toiselle kierrokselle meni vihreiden Pekka Haavisto. Itse en aio kertoa ketä äänestin, enkä muutenkaan paljastaa poliittista suuntautumistani. Olen silti ylpeä siitä, että Suomessa uskalletaan äänestää seksuaalivähemmistöön kuuluvaa ehdokasta, ehdokasta joka hyväksyy kaikki sellaisena kuin he ovat.
Toivon suuresti, että Suomi menee hiljalleen kehityksessä eteenpäin. Ei niinkään muussa kehityksessä, mutta ihmisten. Siinä että hyväksyttäisiin erilaisia ihmisiä. Toivotettaisiin tervetulleeksi eri kulttuureita, erilaisia ihmisiä, Otettaisi vastaan ne rikkaudet, mitä voimme toisiltamme oppia.Ja yritettäisi yhdessä korjata ne vääryydeet, mitä meistä KAIKISTA löytyy. Elettäisiin kaikki sovussa toistemme kanssa, yhdessä. Sellaiseen Suomeen minä mielelläni kuulun.

xxoo

Ei kommentteja: